כיבוד הורים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 19/02/16 13:50 י באדר א'

שאלה

לכבוד הרב דני ארגמן שליטא

אני בת 16 וקשה לי מאוד לכבד את ההורים שלי ..

אני מודעת לכך שאני בגיל ההתבגרות וזה קשה יותר כי אני רוצה להביע את דעתי !!

אבל במקרה שלי שמתי לב שאני כבולה בעבר ולא יוצאת ממנו , אני לא מסוגלת לשכוח דברים ! אני מנסה להתגונן על כל דבר קטן וזה לרעתי !

אשמח אם תוכל לעזור לי לכבד אותם גם שקשה לי כי אני המון מנסה להתגבר ולא מצליחה אין דבר העומד בפני הרצון אני יודעת אבל אני לא חושבת שיש משו שאני רוצה יותר מזה עכשיו ... סוג של הבנתי מה המידה שהקבה נתן לי לעבוד עליה בעולם הזה !!

תודה רבה שבת שלום

מעריכה אתכם מאוד

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אשריך שאת מודעת לעצמך ולא זורמת עם הרגשות והכעסים,

שני דברים יכולים לעזור,

אחד שכלי - פשוט לחשוב על כל החסדים הגדולים שההורים משקיעים בנו, לעתים ההרגל גורם לנו לקבל את הכל כמובן מאליו,

יתכן וההורים גורמים לילד סבל וכעס אבל צריך לראות את התמונה הכוללת.

ראשון - מעשי, תשקיעי את כל המאמצים שלך בהמנעות מתגובה, כיון שאת טעונה באופן טיבעי התגובות לא מאוזנות ולא בונות קשר טוב.
להכין בראש כמה תגובות כלליות שבעצם לא מביעות את מה שאת רוצה לומר ומצד שני לא מעוררות כעסים.

יחד עם זאת , כיוון שכתבת שאת כבולה בעבר ולא יוצאת ממנו, וזה משפט כללי שאיני יכול להבין מה הוא צופן בחובו, אשמח לעזור בפלפון 0527710491

בברכה,

דני ארגמן