מאכלים מעורבים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 17/02/16 09:43 ח באדר א'

שאלה

שלום הרב,

רציתי לשאול על מה צריך לברך במאכלים שיש בהם כמה מרכיבים עיקריים(כמו קרמבו) על מה שעיקרי בשבילי או מה שיש ממנו כמות יותר גדולה?

תודה ויום טוב

תשובה

קשה למצוא הגדרה גורפת.
ויתכנו ויכוחים רבים בהגדרה.
בעקרון זו הגדרת המאכל. קרמבו עיקרו הקרם הביסקויט הוא רק אמצעי להחזקה ולכן הברכה היא שהכל.
(אך ברור שמי שלא אוהב את הקרמבו ואוכל רק את הביסקויט יברך מזונות...)

במקרה שזה תערובת אז הרב קובע כמו סלט פרות שיש בו גם פרות שברכתן אדמה כיוון שלכל הפירות יש אותה חשיבות .

מאידך כאשר אוכלים מרק עם שקדי מרק לכל אחד יש חשיבות בפני עצמו יש לברך שתי ברכות.