תהליך תשובה בגיל קטן

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 17/02/16 06:19 ח באדר א'

שאלה

שלום, אני מגיע מבית מסורתי ובשנים האחרונות התחלתי תהליך תשובה.

הורי לא דתיים אך משתדלים לכבד ודבוק בכיוון המסורתי.

בתקופה האחרונה אחי הקטן (בן 10)

התחיל להתעניין, לשמור שבת ולהגיע לבית כנסת.

בין השאר התחיל לברך בתהליך הדרגתי.

אחי לומד בבית ספר חילוני, והגיע למצב שלא רוצה לקחת סנוויץ מכיוון שאין באפשרותו ליטול ידיים בית הספר.

אשמח לדעת מה הדרך הנכונה לפעול במקרה זה ובכלל בכל התהליך שהרי אני מכיר שילד מתחת לגיל מצוות לא מחויב אבל כן צריך לחנך וללמד מגיל כזה, אז להתיר ? לא להתתיר מפעת חינוך ?

אשמח לקבל תשובה מורחבת בעניין

תשובה

מה הבעיה לתת לו בקבוק מים לבית ספר ואז הוא יכול ליטול מהבקבוק. יש גם מים וגם כלי...