לעמוד מלא קומתו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/02/16 19:16 ו באדר א'

שאלה

"1. בהלכות כיבוד אב ואם צריך לעמוד בפניהם מלא קומתו. מה הכוונה ""מלא קומתו""? מה ההבדל בין עמידה רגילה לעמידה מלא קומתו? וקומתו של מי, שלי או של מי שאני עומד מולו?

2. כמו כן נאמר בהמשך ההלכה שיעמוד עד ""... או עד שיעמוד במקום הראוי לו"". מה הכוונה ""במקום הראוי לו""? ולמי הכוונה ""לו"" - האם לאבא או לבן"

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. הבן יעמוד בעמידה זקופה.
2. אם האבא מגיע למקום שבו הוא לא מתכוון לשבת אלא לעמוד (כגון שאבא נכנס לחדר ופונה לעמוד ליד החלון). כאשר האבא מגיע למקום (לחלון) אז הבן יכול לחזור ולשבת.