לעמוד אפילו מאה פעמים ביום לפני הוריו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/02/16 19:15 ו באדר א'

שאלה

"בהלכות כיבוד הורים נאמר ""צריך לעמוד בפני הוריו בכל עת אפילו מאה פעמים ביום"". השאלה היא אם אני מבקר אצל ההורים ויושב איתם בסלון:

1. אם הם נעמדים ללכת להביא משהו מהמטבח האם עלי לעמוד שהם נעמדים?

2. האם שהם חוזרים מהמטבח אני צריך שוב לעמוד?

3. או שהכוונה בהלכה זו שצריך לעמוד לפניהם בכל מפגש חדש, כלומר שהלכתי מביתם ואז הגעתי שוב אז זה יחשב כמפגש חדש ואז אני שוב יעמוד.

(אני ספרדי כי כתוב בהלכה שאשכזנים קמים רק 2 פעמים ביום לפני הוריהם בשחרית ובערבית)"

תשובה

בס"ד
שלום רב,

קימה מופרזת בפני ההורים תראה מגוחכת. העצה הנכונה היא לשוחח ולהבין מה רצון ההורים, מה יכבדם באמת.
עיין תאור מסודר וחשוב של העניין בפניני הלכה:
http://ph.yhb.org.il/09-01-05/