חזרה על הלימוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/02/16 10:06 ו באדר א'

שאלה

שלום הרב,

יש לי בעיה בלימוד.

אני כל הזמן מחפש ללמוד דברים חדשים ואין לי סבלנות לחזור על הלימוד שלמדתי.

יוצא שאני שוכח הרבה דברים שאני לומד.

יש לרב איזו עיצה לתת לי כדי לעורר את חשק החזרה בלימוד?.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה מתייחס לחזרה כמו כמו תלמיד שמתכונן למבחן, שינון יבש ומשעמם של דברים מוכרים..
לימוד שאין בו אתגר הוא משעמם ודוחה.
אתה צריך שהחזרה תהיה מאתגרת. אפשר לעשות זאת בשני דגשים:

1. לשנן את החומר - כלומר לחזור בשיטות שמאפשרות לך לזכור את הסוגיה בעל פה, לפחות את מהלך הסוגיה והשיטות המרכזיות. בכך יהיה לך גם סיפוק על הידע שרכשת והוא אצלך.
2. אפשרות נוספת - להעמיק את הלימוד, להבין יותר לעומק את הדעות השונות, את מהלך הדברים או את המקורות וההשלכות שלהם.

בהצלחה!