ופניהם איש אל אחיו - דבר תורה לפרשת תרומה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/02/16 22:51 ב באדר א'

שאלה

בקודש הקודשים, בארון העדות, מונחים שני לוחות הברית, עשרת הדיברות.

מעל הלוחות הייתה הכפורת ומעליה- [הכרובים].

שני רמזים בצורת הכרובים, ושניהם באותו עניין:

[א]. כנפיהם למעלה ופניהם איש אל אחיו.

שאיפתם להתרומם ולעלות במעלות הקדושה נעשתה במקביל למבטם אל צורך אחיהם.

שאיפת הקודש אינה מבטלת את הערנות לאחר ואינה פוטרת ממנה אלא [מעצימה אותה].

[ב]. שני הכרובים מייצגים את שני הלוחות.

אחד מהלוחות עסק (בעיקר) במצוות ש[בין אדם למקום] ואילו השני במצוות ש[בין אדם לחבירו].

דמיון הלוחות והכרובים במראה ומשקל, פניהם איש אל אחיו באותו גובה, ללמדנו ש[היחס הנכון למצוות המקום ולמצוות החבר הוא יחס שווה].

אין להחמיר כלפי ה', על חשבון היחס לזולת.

איך אנחנו מתייחסים?

שבת שלום!

יהונתן, וחברים מקשיבים

yehonatanmy@gmail.com