האדם והעץ

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/02/16 14:24 ב באדר א'

שאלה

לכבוד הרב אפרתי

נאמר "כי האדם עץ השדה".

כתבו על כך שיר, כמו העץ הוא צמא למים.

רציתי לשאול מה עוד אפשר לדרוש על עצים ואנשים בחיבור בינם, כהכנה לשיעור חינוך שאני מעבירה לכיתה יב.

תודה רבה,

יסכה

תשובה

שלום

התורה אינה אומרת שהאדם הוא כעץ השדה, אלא להיפך- וכי האדם עץ השדה? והתשובה היא- לא. ועל כן, אסור להשחית את העץ במצור על עיר.

אולם יש מקומות אחרים בהם השווה הכתוב את העם לעץ-

כימי העץ ימי עמי ומעשה ידיהם יבלו בחירי, כך ניבא ישעיה, ועייני תרגום יונתן.

ובספר הבהיר בתחילתו יש מדרש רבי רחומאי על האנושות כגן עצים, והתורה כנהר החיים המשקה אותם.

ישנו מכתב של הרבי מלובביץ' זצ"ל, שם הוא מסביר שיש עניין להתבונן בעניינים פשוטים במציאות ולא רק בגדולות. כדוגמא הוא מביא את העצים, שיש בהם שורש, גזע, ופירות.
הוא משווה זאת לאדם אשר יש לו אמונה כשורש, תורה כגזע, וחסדים כפירות שעניינם פריה ורביה והשפעה.

בהצלחה