טבילת כלים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/02/16 14:08 א באדר א'

שאלה

שלום הרב,

אנחנו רוצים להשתמש בכלי הזכוכית הבאים:

א. קופסת דבש יד מרדכי

ב. קופסת סילאן של קבוצת כנרת

ג. בקבוק מיץ ענבים של כרמל מזרחי

האם ידוע לרב אולי האם חובה להטבילם או שהם במקרה מיוצרים בארץ?

תודה!

תשובה

ממה שידוע לי הצנצנות של הסילאן של כנרת מיוצרות בארץ, אך טרם ידוע לי אם ע"י יהודים.
לגבי יקבי כרמל - רוב הבקבוקים הינם תוצרת חוץ.
במידה והבק´ תוצרת הארץ, מופיע על הזכוכית עצמה סמל של פניציה (משולש שהצלע השמאלית מכופפת פנימה ונראה כמו האות "פ"). אם סמל של פניציה מופיע זה תוצרת הארץ ואין צורך בטבילה אם לא, צריך טבילה.
צנצנות הדבש של יד מרדכי מיוצרות במפעל פניציה בארץ ולכן אינן צריכות טבילה.
בכל מקרה שהדבר בספק, יש כמובן לטבול בלי ברכה