מעלת גרים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/02/16 09:51 א באדר א'

שאלה

אומרים שבמקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולעם לעמוד בו האם זה כולל את הגרים שעזבו את עולם החומר והתענוגות והצטרפו לעם ישראל?

תשובה

שלום

לגר צדק יש זכות על שזכה להצטרף לעם ד', ומקבל שכר על הצער שעבר בתהליך, לפום צערא אגרא נאמר גם בזה.
אך כדברי הכוזרי שווה לא ישווה אלינו במעלת הנבואה (אם כי בניו יכולים), וידועים דברי הגמ' לא תשבו על מיטת ארמית וכו' ועיין עין איה שם.
הגר אינו במעלה למעלה מיהודי, אך יש לו התחברות עימנו, ושכרו גדול. עלינו לאהוב אותו בכל נפשנו, לדאוג לכאביו, ולחזק אותו בשמחה ובכלכלה.

כל טוב