הכשרת כבד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/02/16 09:59 כט בשבט התשעו

שאלה

שלום,

בנוגע לבישול כבד עוף- הבנתי שיש צורך ראשית לחרוץ את הכבד, להמליחו ולצלותו ורק לאחר מכן ניתן לטגן אותו.

אך לאחרונה שמעתי שיש עניין שהכבד יעבור תהליך זה תוך 3 ימים מהשחיטה. האם כך הדבר?

ואם כן- מהיכן אני יכולה לדעת בוודאות כי אכן עברו רק שלושה ימים (אני בספק אם המוכר בקצביה ידע לומר לי זאת בוודאות)

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הבעיה היא רק אם רוצים לבשל כבד (או לב) אחרי הצליה.

אכן, אם לא ידוע לך כמה זמן עבר מאז השחיטה, לא תוכל לבשל את הכבד.
לגבי בשר קפוא יש דעות שונות.

שולח לך קישור לתיאור מדויק של כל הנדרש להכשרת כבד, מתוך אתר 'כושרות'.

http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=58399