ספר תורה צמוד למלך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/02/16 15:23 כח בשבט התשעו

שאלה

"ברמבם ספר אהבה הלכות פילין ומזוזה וספר תורה פרק ז הלכה ג נאמר שהמלך צריך שהספר תורה שהוא כותב יהיה איתו תמיד אלא בלילה או שיכנס למרחץ או לבית הכסא או לישון על מיטתו.

שאלה:

ספר תורה הוא גדול וכבד. איך יכול המלך שהספר יהיה לו צמוד תמיד. למשל המלך הולך לאכול בחדר אוכל אז הוא סוחב עימו את הספר כל הזמן? (הרי לא תוכל לאמר שהספר נמצא בחדר בבית זה מספיק טוב לכל החדרים, שאם כך מדוע חידד הרמבם שדווקא שנכנס למרחץ לא יקח איתו את הספר - משמע שהספר ממש צמוד אליו"

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש סופרי סת"ם מוכשרים שיודעים לכתוב בכתב קטן וברור - יש ספרי תורה קטנים וקלים.