שן נשברת בחלום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/02/16 12:50 כח בשבט התשעו

שאלה

שלום וברכה... חלמתי חלום שמתחיל לרדת לי דם מהפה ולאחר עצירת הדימום ראיתי ששני שיניים שלי נשברו , אך הם לא נפלו ונשארו בבשר של השן... ראוי לציין שאני נשוי ללא ילדים ! ולפני כמה שבועות קראתי שהמשמעות של שן נשברת בחלום היא אינה טובה וכמו כן ראוי לציין שבאותו היום שקדם לחלום שוחחתי עם משפחתי בנושא מציאת רופא שיניים להשלמת טיפולי השיניים... שאלתי היא 1. עד כמה ניתן להתייחס לחלום זה ברצינות ? 2. ואם כן מה עליי לעשות ?( התרת חלומות? ,תפילה בברכת כוהנים?) בברכה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כיוון שדברת באותו היום על טפולי שיניים, א"כ החלום הוא מהרהור הלב, ולא על חלומות אלו דנו בגמ' בברכות. על כן אין צורך לעשות שום מהלך, אלא להמשיך להתפלל לפני הקב"ה שאי"ה תזכו לפרי בטן.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ