צנעות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/02/16 02:23 כח בשבט התשעו

שאלה

ברצוני לשאול את הרב שני שאלות שאני מאוד רוצה לדעת אותם ארבה זמן אשמח אם יענו לי בהקדם האפשרי

1.אני דתיה חרדיה שמתחברת לבנות שנשרו הן היו חברות ממש טובות שלי מהילדות וכשה לי להתנתק מהם ואני נשארתי בה דתיה הבעיה היא שאנחנו יוצאות הם יוצאות לידידים שלהם ואני גם נימצאת בשטח ואני מציינת שאני לא נוגעת באף אחד ומנסה גם כמה שפחות לדבר רציתי מאוד לדעת אם יש איזה התרים או הגבלות זה מאוד יעזור לי..

2. רציתי לדעת אם מותר לשמוע שירים בלועזית שאני לא יודעת את משמעות המילים אלו שני שאלות שמאוד כשה לי איתם והייתי רוצה לדעת בהקדם האפשרי אם יש התרים בהם תודה מראש...

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. אין כל היתר של נגיעה ביהדות.
2. שירים אפשר לשמוע אם לא מבינים את התוכן. אמנם זה לא ראוי ורצוי אבל אי אפשר לאסור הלכתית.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ