מקום עבודה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/02/16 14:58 כה בשבט התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עובדת סוציאלית, מחפשת עבודה בימים אלו.

ראיתי מודעה של משרה בפנימייה לילדים.

- הפנימייה ממומנת גם מתרומות של הקרן לידידות.

- בפנימייה "שירתי דת" קונסרבטיביים- בית כנסת, פעילות בני/בנות מצווה, חגים וכו'.

מותר לעבוד במקום כזה?

תשובה

שלום וברכה

קשה לי מאוד לענות על שאלה זו בלי להבין יותר את הסיטואציה.
יש שני צדדים להתיר לעבוד שם: ראשית, לילדים מגיע טיפול טוב, ולא משנה מה אופי שירותי הדת במקום; שנית, לך מגיע מקום עבודה, וקבלה בידינו שלא להחמיר בנושאי עבודה (יש אפילו תשובות של ר״מ פיינשטיין זצ״ל על הוראה בבית ספר קונסרבטיבי וכדו׳). העובדה שהדבר ממומן על ידי הקרן לידידות עדיין אינו מותיר להתעלם מהצרכים של ילדים אלוף

אולם, אכן קשה מאוד להיות שותף בחינוך שהוא מנוגד להלכה, והשאלה היא עד כמה זה באמת כך, ועד כמה אכן מרחיקים ילדים מההתייחסות ההלכתית הראויה. בשל העובדה שאני לא יודע את העובדות - אני מתקשה לומר דברים חתוכים על כך.
אשמח לעזור אם אדע יותר.

כל טוב ויישר כוח