מלאכה בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/02/16 11:54 כה בשבט התשעו

שאלה

שלום רב

התארחתי אצל משפחה בשבת ששכחו לחבר את הפלטה לחשמל. כשחזרנו מבית הכנסת אבי המשפחה חיבר את הפלטה "בשינוי" .רציתי לדעת מה היה דין האוכל ומה היה עלי לעשות )נודע לי על העניין באמצע הארוחה) אשמח אם הרב יוכל להרחיב על דין מלאכה בשינוי

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

טעות נפוצה היא להתיר לעשות דברים ב״שינוי״.
״שינוי״ מוריד את רמת האיסור מחייב כרת לפטור אבל אסור, ואינו מתיר לעשות דברים. על כן, היה אסור להכניס את הפלטה לתקע בדרך זו.
אולם, לגבייך האוכל לא נאסר, גם כי הוא היה מבושל קודם לכן, וגם בשל העובדה שלאחרים מותר לאכול כאשר מישהו עושה עבירה בשוגג.

כל טוב