שמירת נגיעה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/01/16 18:03 יז בשבט התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחורה דתייה שמשרתת בצבא. יש לי חבר, גם הוא דתי, הוא סטונדנט ואנחנו יחד כמעט שנתיים. אנחנו לא שמרנו נגיעה בעבר ולפני מספר חודשים החלטנו שזו הדרך הנכונה אם אנחנו רוצים לשמור על עצמנו מפני חטא, כי היו פעמים שזה היה קרוב לזה.. שנינו רוצים להצליח בזה אבל אנחנו מתקשים בצורה מטורפת, נפלנו כמה פעמים ולאט לאט אנחנו מתייאשים, במיוחד חבר שלי שמן הסתם לו הרבה יותר קשה. אנחנו משתדלים לשמור על ייחוד- אני למשל לא באה אליו הביתה בכלל, וכשהוא בא אליי אנחנו לא סוגרים את הדלת.

אשמח לעצות ורעיונות אולי אם יש איך להקל על המצב, פתרונות שאפשר לבצע, כי זה באמת קשה לשמור נגיעה אחרי תקופה ארוכה שבה נגענו ואנחנו יודעים מה אנחנו מפסידים. אנחנו מודעים לטוב שבשמירת נגיעה, כמה היא טובה ותורמת ושזה איסור, אבל עדיין, כשאנחנו יחד זה כאילו פורח מזכרוננו..

אני ממש ממש אוהבת אותו ולא רוצה להיפרד ממנו, זה לא בא בחשבון אפילו, וכמובן שאנחנו לא מתכוונים גם להתחתן עכשיו- אני בצבא והוא בלימודים, אנחנו לא מוכנים לזה כרגע, ומלבד זאת- שנינו לא רוצים להתחתן רק מסיבה כזאת.

תודה רבה מראש, אשמח לתשובה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לפני כל פגישה ללמוד מוסר שעוסק בעניני צניעות, זה מעלה את המודעות והחשיבות לענין,

אפשר מסילת ישרים תחילת פרק יא.

בברכה,

דני ארגמן