היין בקידוש שישי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/01/16 17:50 יד בשבט התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב !

בסעודה ראשונה ביום שישי כנהוג שותים יין ומעבירים בין כולם.

ואני תמיד נוהגת בתדירות לסיים את כל היין (מה שנשאר אחרי שכולם שתו).

ופעם שמעתי שמי ששותה \ מסיים את היין בקידוש יש לו מצווה או סגולה וכו'...

האם זה נכון?

מה הדבר הטוב בלסיים את היין מן כוס הקידוש?

תודה רבה!

תשובה

שלום

במדרש אמר רבי לוי בשם רבי חמא, כל הגומר מצוה נקראת על שמו, ולמדו זאת מקבורת יוסף שנקרא ע"ש בני ישראל ולא על שם משה.
אולם ביין קידוש המצווה נגמרת כאשר מישהו שתה רביעית, ואם כן מה שנשאר אחר כך ושותים הסובבים הוא מצד חיבוב מצווה ולא גמר מצווה ממש.
לכן מצווה מיוחדת אין כאן, אך אולי מעין חיבוב מצווה יש בזה, אם הדבר נעשה מאהבת המצווה.

כל טוב