החזרת עוברים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/01/16 13:02 יא בשבט התשעו

שאלה

הרב שלום,

אנחנו נשואים ברוך השם 3 שנים ללא ילדים עדיין

התחלנו טיפולי פוריות (הזרעות) שלא הצליחו (3) ועכשיו עברו להפרייה חוץ גופית.

קיבלנו תשובה שהפרו 3 ביציות ונוצרו 3 עוברים.

הרופא טוען שבגלל גילי הצעיר מחזירים עובר אחד, אני רוצה שניים ובעלי רוצה אחד לבינתיים...

מה לעשות??

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מאחל לכם כי תזכו בפרי בטן במהרה ובשמחה.
שאלה זו היא שאלה משפחתית עדינה ורגישה, והיא הכרעה זוגית שלכם.
קשה להתערב בה.
צריך לזכור כי לדעת רופאים רבים - נכון להחזיר בשלב בו אתם נמצאים רק עובר אחד, בשל הסיכוי הגדול שייקלט, ובשל הסיכון להריון כאשר מדובר ביותר מעובר אחד.
מה אני מציע לעשות ? כאמור, זו החלטה זוגית, והטוב ביותר הוא לסכם ביניכם על דרך משותפת. אולי על פשרה (פעם אחת אחד, ופעם שניה - שניים) או משהו מעין זה.

ואל תשכחי לשמח את כולנו בשמחות...

כל טוב