שלא סיימתי את תפילת העמידה,

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 19/01/16 11:00 ט בשבט התשעו

שאלה

"10304# 1. מה עלי לעשות במידה ולא סיימתי את תפילת העמידה, אך הש""ץ כבר התחיל?

a. למשל מה קורה שהוא מגיע לקדושה? האם עלי לעצור ולעשות משהו או להמשיך בתפילתי?

b. האם יש דברים נוספים שעלי לשים לב אליהם בחזרת הש""ץ שטרם סיימתי תפילתי?

2. בסדרת הספרים של הבית היהודי, בכרך של מועדים, בחנוכה, עמוד 126, סעיף ד,כתוב שאם הגעתי בתפילת הלחש ל ""על הניסים"", והשליח ציבור הגיע לקדושה, ""יקשיב וישמע אמירת קדושה מפי הש""ץ, ויהיה בבחינת שומע כעונה"". מה הכוונה ""בבחינת שומע כעונה""?

"

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם לא סימת את התפילה, תמשיך עד שהש"ץ יגיע לקדושה ואש שותקים ומקשיבים לקדושה שהש"ץ אומר, וזה נקרא שומע כעונה כלומר: מקשיב כמדבר.

בברכה,

דני ארגמן