מה ידרשו ממני בשמים (בעולם הבא)

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/01/16 09:26 ח בשבט התשעו

שאלה

טוב, אני יודע שזה שאלה כוללת מידי..

וכמובן יש את השאלות שישאלו אותך בשמים לדוג' https://www.kipa.co.il/ask/show/33797-השאלות-שנשאלים-בשמים ,

אך רציתי לשאול האם על כל שנייה ושנייה שאיני עוסק בתורה או למשל שאני מדבר עם אחי ידרשו לי על כך בשמים?

האם על כל משחק שאני משחק או על כל שיר שאני שומע יקפידו עליי?

וכולי וכולי..

אשמח לתשובה

וכל הכבוד על העזרה שאתם נותנים פה...

תשובה

שלום לך יהונתן היקר

האדם נדרש בשמיים לפי היכולת והכוחות שלו. מן הסתם אתה בגיל ובמצב כזה שמאד טבעי בשבילך לשחק, לשמוע שירים ולדבר עם האחים שלך. אין בזה עבירה או איסור. אמנם, בודאי שאתה במצבך (כמו כולנו) יכול ללמוד ולהשקיע בלימוד זמן מסוים ביום ולכך אתה נדרש - זה למעשה משמעות השאלה 'קבעת עיתים לתורה'?

מעבר לכך, נדרש מכל אדם להתקדם עוד ועוד, ובע"ה ככל שתגדל יותר תוכל להשקיע יותר ויותר בלימוד

בהצלחה רבה

טוביה
tsbias1@gmail.com