ברכת הלבנה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/01/16 09:05 ז בשבט התשעו

שאלה

למה מברכים את ברכת הלבנה ?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא מברכים את הלבנה אלא את הקב"ה שיצר את הלבנה,

ואת כל צבא השמים,

ויש להם תפקיד בעולם,

יד וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי מְאֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם, לְהַבְדִּיל, בֵּין הַיּוֹם וּבֵין הַלָּיְלָה; וְהָיוּ לְאֹתֹת וּלְמוֹעֲדִים, וּלְיָמִים וְשָׁנִים. טו וְהָיוּ לִמְאוֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם, לְהָאִיר עַל-הָאָרֶץ; וַיְהִי-כֵן. טז וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים, אֶת-שְׁנֵי הַמְּאֹרֹת הַגְּדֹלִים: אֶת-הַמָּאוֹר הַגָּדֹל, לְמֶמְשֶׁלֶת הַיּוֹם, וְאֶת-הַמָּאוֹר הַקָּטֹן לְמֶמְשֶׁלֶת הַלַּיְלָה, וְאֵת הַכּוֹכָבִים. יז וַיִּתֵּן אֹתָם אֱלֹהִים, בִּרְקִיעַ הַשָּׁמָיִם, לְהָאִיר, עַל-הָאָרֶץ

במיוחד יש להדגיש שגרמי שמים נבראו על ידי הקב"ה, כיוון שיש להם עוצמה רבה עד כדי כך שעובדי עבודה זרה עבדו אותם,
לכן יש להדגיש זאת.

בברכה,

דני ארגמן