איכות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/01/16 00:38 ד בשבט התשעו

שאלה

תוכן השאלה:

שלום לכבוד הרב!

יש לי שאלה שמציקה לי הרבה מאוד זמן

האם יש מקור בתורה לזה שהמוצרים הגרמניים הם הכי איכותיים בעולם? וזה במידה והם באמת הכי איכותיים בעולם אבל ככה כולם יודעים והשאלה שלי זה האם יש לזה מקור בתורה ?

תשובה

בס"ד

אני בטוח שיש מוצרים רבים, הכי טובים בעולם, שהם לא גרמניים.
התורה לא מלמדת אותנו מקצועות חול אלא רק ענייני קודש: יש בתורה מקורות לעבודת ד' בלימוד, בתפילה, בקיום במצוות, במידות ובמעשים טובים.
אין בתורה מקור לגאוגרפיה, כלכלה, מנהל, פיזיקה וכד' לכן לא נמצא בתורה תשובות לשאלות על מקום המוצרים האיכותיים ביותר.