שאלה על שמן דגים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/01/16 19:56 ב בשבט התשעו

שאלה

שלום רב,

אני מעוניין לצרוך שמן דגים בעיקר למטרות בריאות,יש מחקרים שמוכיחים שזה יכול להקל על אלרגיות ובעיות קשב וריכוז דברים שאני סובל מהם . השאלה שלי היא כזאת :

מה דין כשרות של שמן דגים מחו"ל ?מותר לצרוך / אסור לצרוך ? ואם המוצר בטעמים (לדוגמא שמן דגים בטעם לימון ) .

שאלה שנייה ,אם יש למשל מוצר שעשוי מכבד של דג קוד שהוא דג כשר לפי מה שאני יודע , מותר לצרוך אותו בטעמים ? תודה מראש איתן אליהו

תשובה

שלום

שמן דגים חייב הכשר, אפילו אם כתוב עליו שהוא מיוצר מדג שאתה זוכר שהוא כשר

כל טוב