קושיה על היצר הרע

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/01/16 18:21 א בשבט התשעו

שאלה

לכבוד הרב

במקום אחד חז"ל אומרים בראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין, במקום אחר אומרים אם אתם עוסקים בתורה לא נמסרים בידו, זאת אומרת שרק התורה מנצחת את היצר. למשל מה שאמרו יצר הרע אין לו תקנה אלא בדברי תורה בלבד!

ובמקומות אחרים יש עוד הרבה פתרונות ליצר, שלא קשורים לתורה?

תודה!

רוני

תשובה

שלום

החיד"א הקשה זאת, ותרץ שיש הבדל בין נצחון על היצר, שזה אפשרי בכל מני דרכים, ובין תיקון היצר, שזה אפשרי רק בדברי תורה.
תיקון הוא שעובדים ד' ביצר, לא רק מצד זה שלא שומעים לו, אלא שהוא עצמו ישמש לטובה כגון להולדת ילדים ולמסחר, ובכלל לתגבורת החיים כולם.

כל טוב