לשים ספר על ספר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/01/16 14:22 א בשבט התשעו

שאלה

מה שים על מה מבחינת קדושה, ספר תהילים על סידור או הפוך?

תשובה

ב"ה

שלום.

מניחים חומש על גבי ספר נביאים וכתובים ולא ההיפך.(בתנ"ך זה כרוך כאחד ושם הנביאים והכתובים הם על החומש אבל בשל העובדה שזה כרוך כאחד זה בסדר )

וכן אין להניח סידור על חומש .וכן אם החומש הפוך אז יש להופכו. ואם הוא נפל על הריצפה יש להרימו ולנשקו ולהניחו. ולא נימים משקפיים או כלי כתיבה או טלפון על ספר קודש.

וכן אסור לשבת על כיסא או ספסל שעליו מונח חומש אלא אם מעמיד את החומש על מקום בספסל שגבוה לפחות ב 8 ס"מ (טפח).

כדאי לעיין גם בדברי הרמב"ן בספר דברים פרק כז' פסוק כו' על הפסוק "ארור אשר לא יקים את דברי התורה הזאת..." שחשוב ל"הקים" את הספרים ולסדרם .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.