תפילת במשיכת אויר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/01/16 13:27 כז בטבת התשעו

שאלה

"בדר""כ שמדברים מוציאים אויר. יחד עם זאת ניתן לדבר גם במשיכת אויר. בתפילה בדר""כ אני מתפלל בהוצאת אויר, ואם נגמר האויר יש 2 אופציות: א. לקחת אויר ולהמשיך לקרוא. ב. להמשיך לקרוא בעת לקיחת האויר.

שאלות:

1. האם מותר להוציא דיבור בתפילה במשיכת אויר?

2. בפיהוק האם עלי לעצור את הדיבור ורק בסיומו להמשיך את התפילה על מנת שלא ישתבש צליל המילה?"

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עדיף להתפלל כמו שמדברים בדרך טבעית ובריאה. לכן ראוי להמתין עד שתנשום ולהתפלל תוך הוצאת אויר. כמו כן להמתין עד שתסיים לפהק.