שיעור חוטי ציצית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/01/16 13:26 כז בטבת התשעו

שאלה

ההלכה אומרת שהשיעור של אורך חוטי הציצית צריך להיות 24 ס"מ. השאלה אם מודדים את החוט כולל כל הקשרים (הכריכות) שיוצאים מבד הטלית עד הנקודה ממנה חוטי הציציות מתחילים להיות מופרדים, או שמודדים מהנקודה בה החוטים מופרדים שלאחר הכריכות.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החלק של החוטים המונח על הבגד אינו נחשב, אלא צריך שאורך הציציות משפת הבגד ואילך, לאחר קשירת הגדיל, יהיה 24 ס"מ. וטוב ששליש מהאורך יהיה מהגדיל, ושני שליש מהחוטים, שכך הוא נוי הציצית

מתוך
http://ph.yhb.org.il/07-08-11/