חובת הלבבות שער הייחוד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/01/16 13:53 כה בטבת התשעו

שאלה

האם יש היתר ללמוד את ההקדמה לשער הייחוד של חובת הלבבות?

אם כן, איזה תלמידי חכמים התירו זאת כנגד דעתם של החפץ חיים והרב עובדיה יוסף?

תשובה

שלום וברכה

בעולמי הרוחני אני לא מבין כלל את השאלה.
רבינו בחיי כתב את ההקדמה לספרו ואת שער הייחוד האמונה; לא זו בלבד, אלא שהוא אמר שחובות הלבבות הם יסוד התורה, ובלי חובות הלבבות לא יתקיים שום דבר מחובות האברים; לא זו בלבד, אלא שהוא לא היחיד, אלא חלק גדול מראשוני ספרד, כולל הלכות יסודי התורה לרמב״ם, עסקו בסוגיות אלו, וראו בהם את קיום יסוד התורה ושורש מצוות האמונה; לא זו בלבד, אלא שאלו נושאים חשובים מאוד, ואנחנו לא מאמינים בעיניים עצומות אלא בעיניים פקוחות לרווחה -
ואם כן, כיצד אפוא ניתן לשאול האם יש היתר - השאלה צריכה להיות הפוכה: האם יש היתר שלא ללמוד את דברי בעל חובות הלבבות ושאר הראשונים בסוגיות אלו ?

כל טוב