נגיעה לאחר החופה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/01/16 12:31 כה בטבת התשעו

שאלה

בס"ד

שלום לך כבוד הרב.

בן זוגי אמר לי השבוע שאחרי החופה אסור לבעל והאישה לגעת אחד בשנייה בחדר איחוד או להחזיק ידיים אחרי החופה כיוון שברגע שיש בניהם מגע כלשהוא האישה חייבת לשים כיסוי ראש...ואני ממש לא אשים כיסוי ראש ביום חתונתי. שנינו שומרי נגיעה כמובן וברוך ה' כבר חצי שנה לא נפלנו כלל ובן זוגי מאוד מאוד נחוש לעשות מה שצריך...אך אני מנגד אחרי כל התקופה הזאת ששמרנו רוצה לתת לו יד ולגעת בו לאחר החתונה בלי שאצטרך לשים כיסוי ראש באירוע שלנו...האם זאת החמרה בלבד? כי עד שהוא אמר לי את זה לא שמעתי על כך בחיים אצל אף זוג...

תודה רבה! ;)

תשובה

שלום וברכה

בעצמי ראיתי פעמים רבות את הרב הראשי לישראל, הרב שפירא זצ״ל, כמעט מחייב את בני הזוג ללכת מהחופה לחדר הייחוד יד ביד, והכלה יצאה לאחר חדר הייחוד ללא כיסוי ראש, אלא עם הינומת הכלה בלבד. מדובר בפעמים רבות, בחתונות של בכירי תלמידיו וכדו׳.

כל טוב