צניעות בציונות הדתית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/01/16 12:04 כה בטבת התשעו

שאלה

שלום לרב, הרב תגיד האם מותר לשוחח ולשבת עם בנות? אם כן יש צד שמתיר אשמח לדעת את המקור, אם אסור, אשמח לדעת מדוע זה נעשה בבני עקיבא ובציבור הציוני דתי בכלל? במסעות, בסמינריונים, בפעולות חבב בהן בנים ובנות מדברים אחד עם השניה.. האם אנחנו מסורים להלכה כשאנחנו עושים את זה?

האין זה נכון שחרדים יותר מסורים להלכה מאיתנו? ואולי לכן עדיף להיות חרדי? וללמוד אפילו במוסד חרדי שמחנך לכך?

לא בא לתקוף או משו אני באמת בא מתוך מקום של לדעת

תשובה

שלום וברכה

אני מציע לך לרדת מהנושא. לרדת בכלל מהתנועה הנפשית הזו. אל תשקיע מאמץ לדרג מי עובד את הקב״ה יותר ומי פחות. זה לא יוביל אותך לשום מקום טוב.
עבוד את ד׳ בדרך שאתה חושב שהיא נכונה, ולאור זה תדבק בו ובמצוותיו.
לציונות הדתית יש תפישה הלכתית שלמה, עשירה ורחבה. על חלק ממנה כתבתי כאן:

http://ypt.co.il/beit-hamidrash/view.asp?id=6284
היא מסורה להלכה בכל מאודה ובכל נפשה, ויש בה גם שוליים.
בדיוק כפי שהיהדות החרדית, בדרכה, מסורה להלכה בכל מאודה ובכל נפשה, ויש בה גם שוליים.

אל תבנה את החקירה שלך בדבר הדרך הנכונה לעבוד את ד׳ בהתמקדות בנושא דיבור עם בנות.
זה חלק אחד מהמחלוקת ההלכתית שבין הציונות הדתית ובין היהדות החרדית, ולכל אחת מהן יש את דרכו ההלכתית.

קרא את הדברים שאומרת הציונות הדתית על עצמה.
ואת הדברים שאומרת היהדות החרדית על עצמה.
ותמצא את הדרך הנכונה לעבוד את ריבונו של עולם.

כל טוב