אוזו - כשר או לא?

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 07/10/03 03:46 יא בתשרי התשסד

שאלה

קיבלתי במתנה אוזו (משקה חריף דמוי עראק) מהבוס שלי שחזר מחו"ל. האוזו לפי הבנתי נקנה ביוון ואין עליו ציון כשרות. ידוע לי שיש משקאות אלכוהול שאין בעיה לשתותם גם ללא ציון כשרות. האם אוזו נכלל בכלל אלו המשקאות?

כבודו, אשמח להדרכתך באשר עלי לעשות?

תשובה

שלום וברכה
הנושא של משקאות חריפים הינו מאוד מסובך כיון שאין לנו ידיעות ברורות על הנעשה בכל מקום ומקום. ואפילו אם היתה ידיעה מה נעשה באותו מפעל, סביר להניח שנהלי יצור המשקה משתנים מפעם לפעם וודאי לא יתרחו להדיע אותנו על כך. לכן הוראת הרבנות הראשית היא שלא לקבל שום משקה חריף מחו"ל בלא ידיעה ברורה לגבי כשרותו. נוסף על כך הרבנות הכשרות הארצית בדקה מםפר משקאות חריפים מחו"ל וכתבה בדו"ח שלה שאוזו אינו מאושר וזה כיון שעושים אותו מאלכוהול ענבים שיש בו בעיה של יין נסך-דהייהו איסור "סתם יינם".עיין שו"ע יור"ד סימן קכ"ג.