אבקת חלב כשרה למהדרין

חדשות כיפה רבני כושרות 13/12/15 09:15 א בטבת התשעו

שאלה

חודש טוב

אני עובדת בבית אבות ושוקלת שימוש באבקת חלב במקום בחלב ניגר. האם יש אבקת חלב כשרה למהדרין? (תוצרת הארץ) האם קל יותר להכין דייסה בשבת עם אבקת חלב בהשוואה להכנת דייסה מחלב ניגר ? תודה רבה

תשובה

1. יש אבקת חלב מהדרין תוצרת הארץ.
2. לפני שנענה על שאלתך,יש כאן הרבה שאלות בירור:
איזו דייסה מדובר? - העדה חרדית כותבת בחוברת על מוצריה שכל הדייסות של תינוקות מכילות חומרים שאולי אינם מבושלים ולכן יש להכין רק בכלי שלישי.
גם אבקת חלב אינו מבושל אלא "אפוי" כדין קפה שחור ויש מחלוקת כיצד להכין דבר כזה בשבת. לספרדים הוא נחשב כמבושל לגמרי ולאשכנזים מותר רק בכלי שלישי. ויש עוד שאלות בירור ולכן הטוב ביותר היא ליצור קשר עם כושרות בטלפון וננסה לעזור לפתור את הבעיה.