שירים חילוניים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/12/15 16:19 כז בכסלו התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום,

הרגע שמעתי קצת שירי קדושה ביוטיוב וזה היה מדהים ומרומם ולאחר מכן שמעתי שירים רגילים, לא משהו גס אבל שיר של זמר חילוני.

ופתאום שמתי לב שהקליפ מממש לא צנוע והייתה שם מילה לא יפה וזה הגעיל אותי והבנתי כמה זה חומרי וטיפשי וחשבתי לעצמי האם אני צריכה לשמוע את השירים האלו?

ומה שהכי עצוב לי שחברות שלי שהם דוסיות ממש שומעות גם את השיר הזה.. ואני חושבת שזאת אחת הבעיות הגדולות אצלנו הדתיים הלאומיים שאין אצלנו הגבלה מוחלטת. כל אחד שם לעצמו את הגבולות שלו ולפעמים אנחנו נסחפים עם העולם החילוני ולא שמים לב לזה בכלל..

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרגישות.

אין חובה לשמוע שום שיר משום סוג. בוודאי שאין חובה לשמוע שירים שאת חשה כלפיהם שהם חומריים וטפשיים. צריך כמובן להיזהר מלהגדיר באופן מיידי שיר שעוסק בנושאים אנושיים יפים ועדינים כשיר חומרי וטיפשי – אולם כשהוא כזה, אכן את צודקת שטוב להימנע מכך, ואין שום חובה לעשות זאת.
החליטי את ההחלטות הרוחניות שלך לעצמך. אם החברות שלך מאזינות לשיר זה – אל תהיי השופטת, או המבקרת. אכן, יש אצלנו בעיות רוחניות ואנחנו צריכים להתקדם. אבל, תמיד יותר טוב להתבונן פנימה מאשר החוצה, וביום בו תחושי שאת מסוגלת גם להוביל מהלך של תיקון גם כלפי חוץ – אז תעשי את זה. בנתיים, בני היטב את עולמך שלך. זה ייטיב איתך.

כל טוב ויישר כוח