עבודה בשבת בבי"ח לסטודנטית לרפואה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/12/15 19:26 כו בכסלו התשעו

שאלה

שלום רב!

שמי קרן, אני סטודנטית לרפואה בשנה האחרונה ללימודים, ואני הולכת לעבוד כעוזרת רופא בבי"ח מאיר.

משמרת היא בשעות 11:00-23:00 כל יום, ואני בוחרת משמרות לפי הלו"ז שלי.

אני לא יכולה לעבוד בתפקיד זה באמצע השבוע כי אני לומדת בימים א'-ה', וגם אני אוספת את הבנות שלי מהמסגרות ואיתן עד הערב לבדי, כך שנשארו רק סופי שבוע.

זה שאומר שאני אתחיל משמרת ביום שישי בבוקר ואסיים בלילה מאוחר ואחלל שבת בנסיעה הביתה.

אבא שלי, אצלו אנחנו מתארחים בשבתות לעיתים קרובות, לא מוכן שאגיע אליהם בנסיעה בשבת.

יש דרך שיהיה לי מותר לחלל שבת כדי לנסוע הביתה אליהם? זה לא פיקוח נפש בדיוק, אבל אני כן עושה שם עבודה חשובה, ובעתיד הלא-רחוק (בעוד שנה) אהיה רופאה טובה יותר בזכות הניסיון הזה, אז זה סוג של פיקוח נפש לעתיד, כדי שהניסיון המבוקר עכשיו ימנע טעויות אחר כך.

הסיבה שהעבודה הזו חשובה לי, מלבד ההכנסה, היא שאני אהיה סטאז'רית בעוד שנה וישאירו אותי תורנית במחלקה עם כל האחריות, ועכשיו שאני סטודנטית זה הזמן היחיד שאני יכולה "להתאמן" כשאני עושה הכל תחת השגחה כעוזרת רופא, וגם הערך הלימודי עצום. אני מפנימה את החומר הרבה יותר טוב כשאני עובדת.

האם יש היתר במקרה כזה לחזור הביתה בנסיעה בשבת?

תודה מראש,

קרן.

תשובה

שלום

מותר לך לחזור בשבת, בתנאי שהנהג גוי ושהמרחק מחוץ לעיר אינו עולה על כשנים עשר ק"מ.
עוזרת רופא מסייעת להציל חיים לא פחות מאחיות בית החולים.

כל טוב