הכשרת תבנית באולי נטרפה

חדשות כיפה רבני כושרות 07/12/15 21:30 כה בכסלו התשעו

שאלה

שלום וברכה!

מה דינו של מגש בשרי נקי שאינו בין יומו שהיה בתנור בזמן שאפו בו חלבי?

המאכל החלבי נאפה במגש אחר אך המגש הבשרי היה גם הוא בתנור בזמן האפיה.

תודה רבה

וישר כח!

תשובה

חסרים פרטים כדי לענות על השאלה. האם המאכל היה עם נוזלים או בלי? האם התבנית הבשרית היתה מעל או מתחת למאכל החלבי. מה היה הקירוב שבין התבניות? ועוד.
ובהעדר פרטים איני יכול להכריע ולכן אומר שכדאי ללבן את התבנית בליבון קל- כלומר, להניח על התבנית נייר ולהכניס לתנור על חום גבוהה. כאשר לנייר נכרך אז התבנית התלבנה. אם אתה אשכנזי אז אחרי פעולת ההכשרה ראוי ונכון לשטוף אותה במים קרים