ממרח פסטו בכשרות בד''ץ מעלה יוסף

חדשות כיפה רבני כושרות 07/12/15 13:46 כה בכסלו התשעו

שאלה

שלום,

א. האם ניתן לסמוך על כשרות בד"ץ מעלה יוסף של ממרח פסטו?

ב. מה אם חלילה יש הקלות שנעשות מאחורי הקלעים באופן כללי בכל הכשרויות ובכל המוצרים, הרי משגיח לא באמת יכול להסתכל כל הזמן על הכל? והיום אנו חיים בעידן תעשייתי. האם מומלץ להכין הכל בבית או שיש על מי לסמוך?

תודה רבה

תשובה

1. אין לנו מידע על מוצר זה אבל אם הוא טחון דק דק אז לא אמור להיות בעיה.
2. דווקא התעשייה מאד מקילה על זה. יש פסי יצור קבועים שעובדים ימים ולילות בלי שינוי. ובהם כל הבעיה היא לדאוג לחומרי גלם כשרים או כשרים למהדרין, בישול ישראל ונקיון בחרקים.