חלום על הבאבא סאלי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/12/15 23:06 כג בכסלו התשעו

שאלה

בשבת בצהריים בעלי חלם על הבבא סאלי.

להלן תיאור החלום: הבבא סאלי שוכב במיטה ובעלי יושב לידו שואל בעלי את הבבא סאלי מה אתה אומר על רבנו הבבא סאלי לא הבין על איזה רב הוא מדבר אז בעלי אמר על רבנו נחמן מברסלב אז הבבא סאלי ענה לו אלה דברים גבוהים ועמוקים לאחר מכן בעלי אמר לבבא סאלי הייתי אצלך יותר ממה שהייתי אצל כל הצדיקים.

ובחלום גם הבבא סאלי אמר לו איך אני ידע מתי יוצאת שבת אז בעלי ענה לו אני פה איתך אני יגיד לך והבבא סאלי אמר לו אני רוצה ללכת לישון איך אני יקום אז בעלי ענה לו אני פה אני יעיר אותך.

מה הרב אומר על החלום?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אינני פותר חלומות כיוסף הצדיק.
אבל אנסה לסייע מעט.
החלומות הולכים אחר הפירוש.
נראה שבעלך מקושר גם לבבא סאלי וגם לרבי נחמן. אולי בעלך חושש שיש בכך סתירה?
בחלום אפשר למצוא רמז שאין סתירה ואפשר להיות תלמיד נאמן גם לרבי נחמן וגם לבבא סאלי.
זה מה שאני יכול להבין מהחלום.