בחירת שם לתינוקת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/12/15 21:47 כג בכסלו התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב, אני צריכה ללדת בעזרת ה׳ בשבועות הקרובים. יש לנו בבית בן ששמו מייקל מיכאל. כעת אנו מתלבטים לגבי שם הילדה שצריכה להיוולד. ההתלבטות היא בין השם מיה לבין אנה. אודה מאוד לעזרה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא מבין בנושא. בדקתי עבורך באתר 'רבנים נט' הציטוטים משם.

אנה ואניה אינם שמות יהודיים - מדובר בשמות שמקורם ברוסיה ובגרמניה. מריה אנה הייתה אמו של היטלר , אנה בחלק מהמקרים זה עיוות של השם חנה . (אנה פאוקר = חנה רבינסון) ויש שיאמרו שאנה מקורו בחנה.
לכן השם אנה לא רצוי.

גם השם מיה לא מומלץ - עיינו בהרחבה בקישור
http://www.orlanoar.com/index.asp?act=read