מכירת יוסף

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/12/15 20:03 כג בכסלו התשעו

שאלה

בפרשתנו פרשת וישב מסופר על רצון האחים להרוג את יוסף ובסוף מכירתו והורדתו למצרים.אינני מבין איך האחים שהיו צדיקים העלו בדעתם להרוג את אחיהם ?גם הפירוש כי חשבו כי אביהם אהב את הבן הסורר כמו אצל אברהם וישמעאל ויצחק ועשו עדיין לא ברור לא איך הגיעו למצב שבו הם רוצים לעשות דבר כלכך נורא ולהרוג את אביהם?

שאלה נוספת לגבי יהודה,מדוע הוא לקח לאישה בת כנענית (בת שוע) אם ידע שאבותיו נמנעו מלקחת אישה כנענית?

תודה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

למילה כנעני יש משמעות נוספת - סוחר,

הוא נשא בת איש סוחר ולא כנענית.

כך כתבו התרגומים והמפרשים.

רשב"ם:

(כנעני - כתרגומו תגרא. כמו כנעניה נכבדי ארץ, כנען בידו מאזני מרמה. כי מבנות כנען היו נזהרים:

לגבי השאלה הראשונה, אלה לא היו מאבקים על מעמד רכוש וכדומה, קשה לי לפרט בכתב אשמח בפלפון 0527710491

בברכה,

דני ארגמן