כיתוב על מצבה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/11/15 21:44 יח בכסלו התשעו

שאלה

יש לי מספר שאלות:

אבי ממוצא מרוקאי, נפטר לפני שבועיים.

1. הוא סבל ממחלת פרקינסון. רציתי לדעת האם צריך לרשום על המצבה נפטר בייסורים קשים . או שאין צורך בכך?

2. כיוון שהחודש יוצא בחג החנוכה אז אסור לנו לעלות לקבר בגלל החג? אם כן אז מתי מותר לעלות אל הקבר לגילוי המצבה?

3. האם זה בסדר לבקש לאחר תפילה שיעשו השכבה לאבי או שזה אסור משום שזה מפריע לנשמה?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, תנוחמו מן השמיים.

אין הלכות של כיתוב על מצבה. כותבים את מה שמרגישים שמבטא את הנפטר.
אם רוצים לציין שנפטר לאחר ייסורים קשים – הדבר מותר, אולם אין חובה לעשות זאת, ואפשר לכתוב עליו רק את דבריו הטובים.
נהוג לעשות גילוי מצבה מיד לאחר החנוכה.
למה שיהיה אסור לעשות השכבה ?

כל טוב ונחמה