טיסה לחול

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/11/15 20:43 יח בכסלו התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול באיזה מקרים מותר לטוס לחול? האם תוכל להפנות אותי לאתרים וספרים בנושא?

תודה, בתיה.

תשובה

שלום וברכה

ההלכה היסודית קובעת כי מותר לצאת לחו"ל לשלוש מטרות: פרנסה, נישואין ותלמוד תורה.
ביחס לטיול לחו"ל יש על כך דעות שונות בין פוסקי דורנו. יש שאוסרים - כי זה לא חלק מהמטרות האלה; יש שמתירים, כי מדובר ביציאה קצובה וקצרה בזמן, וכמו שמותר לצאת לשם פרנסה.
קשה לי אפוא להפנות אותך לאתר בנושא הזה, כי רבנים שונים פסקו פסקים שונים בכך.

כל טוב