לידה טבעית אחרי קיסרי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/11/15 19:15 יח בכסלו התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת האם יש בעיה הלכתית ללדת בלידה רגילה לאחר 2 ניתוחים קיסריים?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לשאלה זו יש שני קומות:
הקומה הראשונה היא הקומה הרפואית - כאן צריך לקבל חוות דעת רפואית. הדבר שונה מאישה לאישה (יש הבדלים בצורת החתך של הניתוח עצמו; בבריאות היסודית של האישה; וכדו'), ולכן אי אפשר לתת תשובה אחת שהיא נכונה לכל הנשים בכל המצבים, אלא צריך ייעוץ רפואי ממוקד.
הקומה השניה היא שלאחר שיודעים את רמת הסיכון ורמת הסיכוי וכדו' - מתייעצים גם עם רב האם מותר להיכנס לרמת סיכון כזו כדי ללדת באופן טבעי, או שהדבר אסור. זו כבר לא שאלה רפואית אלא שאלה הלכתית וערכית, ולכן זה תפקידו של הרב.

כל טוב