ברית מילה מול שלום משפחה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/11/15 21:20 יז בכסלו התשעו

שאלה

שלום רב לרב, לזוג נולד בן. הזוג חילוני ולא יעשה ברית מילה לבן.

ההורים של אחד מבני הזוג דתיים ונפגעו מהחלטה זאת ושוקלים לנתק את הקשר ולהחרים את התינוק.

בהנחה והזוג הצעיר לא יחזור בו מהחלטתו, מה על הסב והסבתא לעשות? לנתק את הקשר או לשמור על שלמות המשפחה.

בברכה.

תשובה

שלום

כיוון שאפשר לעשות ברית עד יומו האחרון, אזי יש להשאר ביחסי שלום וידידות איתם יחד עם הכאב העמוק והחשוב על מעשיהם הרעים, וכך נקווה שיושפעו עם הזמן למול. או על כל פנים הולד יושפע מסבו וסבתו למול עצמו כשיגדל. ויתפללו עליו כבר מעתה.

כל טוב