הארנבים מתו

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/11/15 18:05 יז בכסלו התשעו

שאלה

שלום.יתכן שהשאלה שלי מעט מוזרה,אך היא מציקה לי.היו לי שני ארנבים שמאוד אהבתי והייתי קשורה אליהם מאוד.באופן פתאומי הם מתו.רציתי לדעת מה היהדות אומרת על בעלי חיים מתים-הגופה שלהם קבורה בחצר,אבל איפה הנפש שלהם,הנשמה?האם לחיות יש גם גן עדן..?אני רוצה לדעת לאן הארנבים שלי הלכו.האם יש לי דרך לתקשר איתם?סליחה עם השאלה שלי מוזרה.זה נורא מציק לי ואני מתגעגעת אליהם.

תשובה

שלום

אני מבין את הכאב שלך, באמת קשה לאבד בעל חיים שהיה קרוב ללב.

לבעלי חיים אין נשמה, אך יש לך זכרון מהם, ולכן משהו מחייהם נשאר בראשך. אסור לתקשר איתם בקבר שלהם וכדומה, אך אפשר להנות מזכרונות נעימים שהיו איתם, וגם אפשר להצטער על מותם ולהתגעגע.

אם הארנבים שימחו אותך, ודאי עשו את מטרת הבריאה שלהם. כל בעל חי סופו מיתה, וזהו חלק ממעגל החיים.

כל טוב