פרשת ינון מגל והשקט שלכם

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/11/15 14:26 יז בכסלו התשעו

שאלה

בע"ה

לרב אפרתי שלום

איך יתכן שחברי הכנסת הימניים עומדים מאחורי ינון מגל שבכלל לא "עשה תשובה" אלא רק כתב שהוא מצטער ושיפנו אליו בפרטי, ואמר דברים דומים כדי להנמיך להבות.

מה, בשביל שלימות ארץ ישראל (והוא דובר רהוט שלה אני מודה), מותר להעלים עין ממישהו שהתחיל עם אשת איש? איך הוא בכנסת מטעם הציונות הדתית?

גם המתלוננות אולי לא "טלית שכולה תכלת" אבל זה הדובר של ארץ ישראל והבית היהודי? כזה לכלוך יוצא מהפה שלו ובאיזה פוסט של שלוש שורות כולם סולחים לו?

מה היה קורה אם מישהו מהשמאל היה מדבר טינופת כזאת? הייתם שותקים? בכנות?

להכשיר כזאת התנהגות עם בחורה נשואה עם מילים גסות כל כך, ועוד בחורה ומי יודע מה עוד. זה הדרך של התורה?

וכולם בשקט, גם הרבנים של המפלגה, העיקר בשביל שלמות ארץ ישראל.

המחכה לתשובתו/התיחסותו הכנה

אוריאל

תשובה

שלום

מיהם אתם? אינני שייך לאלה.

כבר בימי קדם ביקשו אנשים טועים להעלים עוולות עבור שלימות הארץ.

וַיְהִי דְבַר ד' אֵלַי לֵאמֹר:

בֶּן אָדָם, יֹשְׁבֵי הֶחֳרָבוֹת הָאֵלֶּה עַל אַדְמַת יִשְׂרָאֵל אֹמְרִים לֵאמֹר: אֶחָד הָיָה אַבְרָהָם וַיִּירַשׁ אֶת הָאָרֶץ, וַאֲנַחְנוּ רַבִּים, לָנוּ נִתְּנָה הָאָרֶץ לְמוֹרָשָׁה!
לָכֵן אֱמֹר אֲלֵיהֶם, כֹּה אָמַר ד': עַל הַדָּם תֹּאכֵלוּ, וְעֵינֵכֶם תִּשְׂאוּ אֶל גִּלּוּלֵיכֶם, וְדָם תִּשְׁפֹּכוּ, וְהָאָרֶץ תִּירָשׁוּ?!
עֲמַדְתֶּם עַל חַרְבְּכֶם, עֲשִׂיתֶן תּוֹעֵבָה, וְאִישׁ אֶת אֵשֶׁת רֵעֵהוּ טִמֵּאתֶם, וְהָאָרֶץ תִּירָשׁוּ?!

את ביקורת הנביא לא קיבלו, ולא מקבלים גם עתה. דבריו כמנגינה נעימה לאוזן אך נדחית מביצוע-

וְאַתָּה בֶן אָדָם, בְּנֵי עַמְּךָ הַנִּדְבָּרִים בְּךָ אֵצֶל הַקִּירוֹת וּבְפִתְחֵי הַבָּתִּים, וְדִבֶּר חַד אֶת אַחַד אִישׁ אֶת אָחִיו לֵאמֹר: בֹּאוּ נָא וְשִׁמְעוּ מָה הַדָּבָר הַיּוֹצֵא מֵאֵת ד'.
וְיָבוֹאוּ אֵלֶיךָ כִּמְבוֹא עָם, וְיֵשְׁבוּ לְפָנֶיךָ עַמִּי וְשָׁמְעוּ אֶת דְּבָרֶיךָ, וְאוֹתָם לֹא יַעֲשׂו!ּ כִּי עֲגָבִים בְּפִיהֶם הֵמָּה עֹשִׂים אַחֲרֵי בִצְעָם לִבָּם הֹלֵךְ.
וְהִנְּךָ לָהֶם כְּשִׁיר עֲגָבִים, יְפֵה קוֹל וּמֵטִב נַגֵּן, וְשָׁמְעוּ אֶת דְּבָרֶיךָ, וְעֹשִׂים אֵינָם אוֹתָם!

אך על כל עוול יש מחיר, וכאשר יגיע, נזכור את דברי הנביא שקרא ולא שמענו בקולו-

וּבְבֹאָהּ הִנֵּה בָאָה, וְיָדְעוּ כִּי נָבִיא הָיָה בְתוֹכָם.

תמשיך למחות, במילים ראויות