הגוף המזוכך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/11/15 09:00 יד בכסלו התשעו

שאלה

20037# הגוף מהגדרתו הוא החושך, הסתר פניו. אם כך איך בתכלית הבריאה הנשמה מזככת את הגוף, הרי אם הגוף הוא הסתר פניו, אז הגוף הוא שקר, ושנעלם השקר אז אין גוף, אם כך, מהי אותה יישות בשם "גוף מזוכך", שהרי אם הוא מזוכך, הוא אינו קיים, לא?

(חשיבה שלי, מכיוון שלנשמה אין חלקים, בניגוד לגוף, אולי הגוף הוא אותו פער בין הנשמה שלנו לקב"ה שגם הוא פשוט ולא מורכב, שהרי הנשמה מצד עצמה יכולה להיות שלמה, אלא אם שמים בה גוף שהוא עכור במידה המצומצת ביותר כדי להיות הכי קרוב לבוראו עם הסתר הפנים הכי קטן שיש)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אינני מבין בדברים אלו.
אינני מבין ולא מכיר את הדרשה שאתה מביא.