מים ללא שורש רוחני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/11/15 09:00 יד בכסלו התשעו

שאלה

20036# המים (או יותר נכון הנוזל) הוא החומר היחיד בעולם שאין לו צורה משל עצמו, וידוע שצורת החומר היא השורש הרוחני שלו, ולפיכך למים שאין להם צורה אין להם שורש רוחני, לכן התנין אכל את הצפרדע כי הוא הנחש (סיתרא אכרא) נמצא במים, ששם החומר מוחלט ויכול לנצח את מסירות הנפש של הצפרדע.

השאלה: איך יכול להיות שאין שום שורש רוחני למים, הרי כל דבר בעולם הוא שרוש דשורש דשורש עד שמגיע לבורא יתברך, לא כך?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אינני מבין בדברים אלה.
אינני מכיר את הדרשה שאתה מביא.