קללות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/11/15 08:59 יד בכסלו התשעו

שאלה

20040# בספר אהבה של הרמבם, הלכות תפילה וברכת כהנים, פרק יג, פסוק ז, כתוב "קללות שבתורת כוהנים- -אין מפסיקין בהן, אלא אחד קורא אותן; מתחיל בפסוק שלפניהם, ומסיים בפסוק שלאחריהם. וקללות שבמשנה תורה- -אם רצה לפסוק בהן, פוסק; וכבר נהגו העם שלא לפסוק בהן, אלא אחד קורא אותן".

מה הכוונה קללות שבמשנה תורה? האם מדובר על הספר של הרמב"ם? ואם כן ממתי קוראים אותו בעליה לתורה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מדובר על קריאת התורה בכל שבת.
קללות בתורת כהנים זו פרשת התוכחה בספר ויקרא - פרשת בחוקותי.
קללות במשנה תורה הכוונה לספר דברים פרשת כי תבוא.