הוצאת ספרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/11/15 08:58 יד בכסלו התשעו

שאלה

20041# בספר אהבה של הרמבם, הלכות תפילה וברכת כהנים, פרק יג, פסוק טו כתוב: "בכל יום שמוציאין שני ספרים, או שלושה, אם הוציאו זה אחר זה, כשמחזיר את הראשון אומר קדיש ומוציא השני; וכשמחזיר האחרון, אומר קדיש. וכבר אמרנו שהמנהג הפשוט, לומר קדיש אחר שקורא המשלים לעולם, ואחר כך מפטירין בנביא".

יחד עם זאת אצלנו בבית הכנסת מוציאים בשבת את כל הספרים יחדיו עוד טרם שהתחילו לקרוא בתורה. רק את ספר הנביא שמים בצד באיזה שולחן, ושמסיימים לקרוא מהתורה, מעלים את הספר של הנביא מהשולחן הזמני לתיבה וקוראים ממנו.

1. מה בעצם צריך לעשות?

2. מדוע יש סתירה בין דברי הרמב"ם להתנהגות בבית הכנסת?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא בכל עניין פוסקים כדעת הרמב"ם.
פסיקה ההלכה נעשית מתוך ברורים נוספים שנעשו על פי פוסקים רבים מלבד הרמב"ם.